понедељак, 21. новембар 2016.

Do kraja sveta Savršen kroj




Uvek sav verovao da stvari treba kombinovati. Planinarenje i vino, kultura i vino... Jer, budite obazrivi s onima koji su zagrejani samo za jednu stvar. Živimo u multipratik, multitasking vremenima.


Na tom tragu, uspešno je obeležena desetogodišnjica rada vinarija „Do kraja sveta“ iz Kovilja u „Zvezdara teatru“. Zvanice je, kao i što to priliči dobrom domaćinu, pozdravio Zoran Kaplanović ispred vinarije „Do kraja sveta“, a potom su imale priliku da pogledaju predstavu „Savršen kroj“.


Osvrnimo se malo i na samu predstavu. Po scenariju Vladimira Đurđevića dva, naizgled, različita čoveka susreću se jedne nedelje u krojačkom salonu u kojem jedan od njih Svetislav (Dragan Petrović-Pele) radi. 

 

Povod je banalan-pocepane pantalone biznismena Marka (Boda Ninković), a rasplet će osvetliti mnoge tajne i traume njihovih života. Zahvalna potka koja mnogo obećava, no gubi na tempu i šarmu u delovima u kojima glumci verovatno improvizujući koketiraju sa dnevnopolitičkim temama. Ne sporim da se to dobrom delu publike dopada. Ne dovodim ni u pitanje virtuoznu gllumu dvojice bardova, koji polagano i vešto uvlače publiku u radnju, u svoje strahove, razočaranja i frustracije.


A onda, na izlasku iz pozorišne sale, gosti su mogli da uživaju u mezama i vinima iz nove premijum serije, naslednice nekadašnje „Selection“ etikete ove vinarije- bilo da je u pitanju sovinjon, šardone, ili roze (od pino noara), merlo i kaberne. 

 
 
 

Volja vam bila.  Beše to veče dobrih vibracija i  odličnih vina, a nama ostaje samo da vinariji „Do kraja sveta“ poželimo još više uspeha u daljem radu. Živeli!

Najavu predstave možete pogledati OVDE


Zvezdara teatar-Savršen kroj 

Pisac i reditelj: Vladimir Đurđević,
Scenograf:  Uglješa Vrcelj,
Кostimograf: Dragica Laušević,
Кoreograf: Мilan Gromilić,
Muzika: Slobodan Ninković.

Igraju:

Dragan Petrović –Pele-krojač Svetislav,
Slobodan Boda Ninković, biznismen Marko

Нема коментара: