петак, 11. септембар 2015.

Austrian Wine Challenge vinariji Aleksić dodelio sedam medalja!





Sa upravo završenog ocenjivanja vina u Beču – poznatijem kao Austrian Wine Challenge, gde svake godine renomirani vinski žiri iz celog sveta ocenjuje vina sa svih kontinenata, stigle su medalje i u Srbiju. Ove godine, na proveru kvaliteta svoja vina poslalo je čak 1708 proizvođača sa ukupno 11611 uzoraka vina iz celog sveta. Među njima, stigla su i vina sestara Aleksić iz malog Vranja sa juga Srbije. Odvažno poslatih 9 vrsta vina vratilo se  kući sa 7 medalja, dve zlatne i pet srebrnih.

Već dobro poznata vina iz limitiranih serija, Kardaš i Bonaca potvrdila su svoj zlatni sjaj i opravdala vreme i trud sestara Aleksić.  Sevdah, čija je osnova autohtona sorta smederevka poneo je srebrnu medalju, a time i potvrdio ono u šta Aleksićke duboko veruju – autohtone sorte imaju potencijal i na njima treba raditi. 

Nostalgija, kao crvena kupaža i vino za svaki dan, ocenjeno za srebrnu medalju znači ozbiljan kvalitet i osnovne linije vina kreirane za svačiji džep. Srebro za roze Barbara, sa osnovom od muskat hamburga kaže “rozei su ozbiljna vina” i opet potvrđuje važnost očuvanja autohtonog sortimenta  u vinima Srbije.  Tu su i preteče limitiranih zlatnih vina Bonaca i Kardaš koji povrđuju šta probirna berba, posebna nega i sazrevanje vina zapravo znače. Od srebrne osnove, posebnom brigom i negovanjem vina sestre Aleksić pretvaraju u zlato.

Berba grožđa u Srbiji je zastala na čas, ali je u pravo vreme pala berba mnogo medalja u svetu

Нема коментара: