петак, 3. новембар 2017.

XII ZAGREB VINOCOM 2017-Festival vina i kulinarstva




Vinocom je produkt prilično neverovatnog entuzijazma profesora Ivana Dropuljića, matematičara i vinskog zaljubljenika. On svake godine uoči Adventa u Esplanadu dovede stotine izlagača i hiljade posetioca. O tome kaže: 

„Zagreb VinoCom je postao, kroz proteklo vreme, zaista jedinstvena pozornica koja vam na dlanu, uz određene zvučna međunarodna imena iz segmenta vinske produkcije kao začin, nudi na uvid celu relevantnu vinsku scenu Hrvatske, bogatu sortama i vinima od tih sorti.“ 




 
Na festivalu se predstavljaju probana vina, mečovana sa hranom, održaju se savremeno koncipirane eno-gastro obuke za poslovne ljude, trgovce, someliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane. Vino se, odnedavno,  proširilo i u šatoru koji je tradicionalno namenjen hrani. 

 
 

Razmatra se, zbog izuzetnog interesovanja izlagača, da se festival izmesti na neku prostraniju lokaciju, ali ako mene pitate ja nisam za to. Hotel Esplanada celoj manifestaciji daje taj srednjoevropski vremeplov šmek. To je bogohuljenje kao izmestiti EXIT s Petrovaradinske tvrđave!





Ovogodišnja priredba koja će se održati 24. i 25. novembra na površini od oko 2500 metara kvadratnih, okupiće više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkiša i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja okruženja, a ostali delovi sveta bili su zastupljeni posredstvom uvoznika. 

Festival će, kao i svake godine, imati humanitarnu ulogu u saradnji s udruženjem Renato.. 

 

Kompletan spisak možete videti OVDE.

Нема коментара: