четвртак, 5. март 2020.

ČETIRI ZLATNE MEDALJE ZA SRPSKI VIRTUS NA SVETSKOM TAKMIČENJU!


Vinogradi vinarije Virtus, foto Đorđe Gavrilov


Na tek održanom svetskom vinskom takmičenju Mundus Vini 2020, na kome je u konkurenciji bilo 7.500 etiketa vina iz celog sveta, mlada srpska Vinarija Virtus je za etikete crvenog i belog vina dobila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju.






Zlatne medalje dobile su etikete: Credo Crveni 2017, Marselan 2017, Prokupac 2017, Credo beli 2018, a Pinot Noir 2017 je dobio srebrnu medalju. 




Ovi rezultati su potvrda Virtus-ove ideje o stvaranju vrhunskih vina svetskog kvaliteta, a po pristupačnim cenama. Nakov sjajnih rezultata proteklih godina na Decanter-u i AWC u Beču ovo je još jedan rezultat koji jasno govori da je Vinarija Virtus svojim kvalitetom rame uz rame sa najjačim svetskim proizvođačima vina.

Vinarija Virtus, foto Boris Bakalov


U konkurenciji na Mundus Vini-ju su bile i druge srpske vinarije, a medalje su osvojili i Temet, Lastar, Rubin, Doja i Aleksandrović. Od svih srpskih vinarija Virtus je svakako postigao najveći uspeh, s obzirom da je za svih pet ocenjivanih vina dobila medalje. 

Svetsko takmičenje Mundus Vini je okupilo je blizu 300 vinskih stručnjaka iz 54 zemlje koji su ocenjivali 7.500 uzoraka vina iz celog sveta. Srbija se okitila sa 15 medalja od kojih je pet pripalo Vinariji Virtus.

Нема коментара: