четвртак, 22. октобар 2015.

Ližete li vino?





Volite sladoled, volite vino, pa šta da se radi? 


Odnedavno,  i kod nas je moguće probati sladoled od vina. Preduzimljive sestre Aleksić iz Vinarije Aleksić u saradnji sa jednom beogradskom Poslastičarnicom (baš tog naziva!) vinskoj i publici željnoj ledenih poslastica ponudile su sladoled od vina!

Korist je višestruka; unećete u organizam dovoljnu količinu vitamina, proteina, rashladićete se i hidriraćete čitav organizam, a dodatak vina pobrinuće se za vaše dobro raspoloženje.A, onim nevernim Tomama, koji kažu, kasno, ode leto! odgovaram pitanjem. "Zar niste probali sladoled i u jesen i u zimu? Ako niste, onda je glupo da vam pričam šta ste propustili! Vi ste nepopravljiv slučaj!"


Dosta puta smo govorili o slaganju hrane i vina, a evo jednog sasvim novog pogleda na tu simbiozu. Imate vašu omiljnu ledenu poslasticu, a uz to u kornetu i vaše omiljeno vino, sjedinjeni do savršenstvu i ljubavi. 


U svetu ljubitelji vina i sladoleda su imali prilike da probaju sladolede sa merlom, kaberneom, zinfandelom, portom, šardoneom i rizlingom. Vinarija Aleksić najavila je sladolede sa svojim poznatim vinima: Barbara, Žuti cvet, Arno i Bonaca. Bio sam u prilici da probam sladoled sa dva muskatna vina, u pitanju su bili Žuti cvet i Barbara. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!


Moram da priznam da je osećaj u početku čudan, a potom sjajan i euforičan, kada prepoznate drage arome na sasvim neočekivanom mestu. U sladoledu! Dodao sam samo čokoladu. Tek da budu zastupljeni i jing i jang!



Vino ili sladoled? 
Od sada to nije dilema! 
Oba! 
Dva u jednom! 
Živeli ili da kažem u slast!

Нема коментара: