среда, 25. април 2018.

Uparivanje vina i čokolade u Kući kralja Petra




S mogućnošću da me neko proglasi fetišistom, danas se družim sa komšijama s Kosmaja, iz Zadruge u Makenzijovoj (sokovi, malina čokolada džem, kakao kuglice) pijem kraft pivo Bledoliki...


A onda još jedna radionica kao da onih jučerašnjih na Prvom novosadskom salonu vina nije bilo dosta. Živ čovek, neskroman, nezajažljiv. Tema: Slaganje  čokolade  i vina. Naglasak na srpskim autohtonim sortama.

 
 
 


Čokolade: smederevka, tamjanika, sila, morava probus, pokupac, vranac, crna tamjanika... U njima ima imenovanih vina, ali i određenih dodataka koja služe njihovom boljem uparivanju. Za probu su ponuđene čokolade: smederevka, tamjanika, prokupac i vranac.



Vina:  Janko smederevka, Milosavćević (Vila vina) i Ivanović tamjanika, prokupac Ivanović i Radovan i Jovič vranac uz odgovarajuće čokolade.

 

Zabeleška s probe: Jankova smederevka i čokolada smederevka lepo su se provodila. 


Vila Vina Tamjanika dozvolila je istoimenoj čokoladi da dominira, ali joj se Ivanović nametnuo. 



On doduše nije bio baš najveštiji s prokupac čokoladom, pa je u pomoć morao da pristupi Radovan. Zato je Jović odmah obljubio svoju vranac čokoladu. Nije bilo Šarca da uloži prigovor. 



Ja bih dodao i Lastar tamjaniku i Prokupac boje Lila Budimir iJankov Baš prokupac. 





Podrška ideji i vinska sorta sila ima svoju čokoladu, a nadajmo se da će je i jagoda dobiti. Možete naručiti od dve čokolade naviše preko sajta. 



Otputujte u zemlju Hedoniju. 
Zavedite ili budite zavodljivi.


Нема коментара: