уторак, 24. април 2018.

"Kuhinje sveta" u hotelu Royal Inn


Ovaj post ne odnosi se direktno na vino, mada je bila prisutna jedna vinarija i jedan sladoled od vina. Ali vino nije egoista, ono voli da se druži pogotovu s dobrom hranom. Otud i ovaj mali traktat.
Da li ste probali sladoled od tamjanike ili ajvara? Vegetarijanski ćevap? Med s nanom i džumbirom? Organski kakao napitak koju nisu upropastili Holanđani? 


Volite li francuske sireve? 

 
 

Šta bi pre: zdrave španske čokolade Torras s mentom, šumskim voćem, cimetom, pivo Južni vepar ili vina MC? 

 
 
 

Indijske zalogaje, tartufe, nadeve i prelive od aronije ili kulen?

 

"Kuhinje sveta" je novi festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica.
 

Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane.Na jednom mestu možete videti međunarodne kompanije, ambasade, proizvođače posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane, njihova nacionalna jela, proizvode, namirnice i brendove.
 

U okviru festivala ugnezdila se i radionica indonežanske hrane u organizaciji Ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koja će s ponosom predstaviti šefa kuhinje restorana "Indo food" (indonežanski restoran u Beogradu). Agus će u subotu demonstrirati kako se spremaju dva popularna i tradicionalna jela iz Indonezije - "bala bala" i "dadar gulung".Na kraju podatak koji može da zastraši. Ugostitelji, poslastičari i kuvari se iz Hrvatske sele u druge zemlje EU. Njihovo mesto popunjavaju naši ljudi. A ko će nas onda gostiti?
Govorka se, a ja znam da oni to dobro rade, da će nas hraniti i pojiti Sirijci.

Нема коментара: