понедељак, 14. септембар 2020.

Salon ženskih vina na Promenadi

 

Petak 18. septembar 2020.

14:00 do 22:00 h

Event centar Promenada, Beton hala, Beograd

 

Izvesno, broj žena u vinskom biznisu nije mali. Ipak, realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat. Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima.

Upravo zbog toga, grupa od njih odlučila je da žene u vinskom biznisu učini vidljivijim i to tako što će 18.09.2020. u event centru Promenada (Beton hala, Beograd) organizovati Salon ženskih vina te javnosti predstaviti makar neke od njih.

Deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, ujedinile su se i osnovale udruženje Nedelja ženskih vina kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla:

 

  • dr Tatjana Mrkić, somelije
  • mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino
  • Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine
  • Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine

 

Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa:

  • od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu,
  • preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma...
  • sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta.

 Želja im je da pažnju usmere na svaku od njih i pokauž koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa.

Isto tako, nije zanemarljiva ni činjenica da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju. Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina.

Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve značajniji i na srpskom tržištu što ćete i sami otkriti na Salonu ženskih vina, u petak 18.09.2020. 

Salon će za posetioce biti otvoren od 16 do 22 časa,.

Cena ulaznice je 500 din, dok će se čaše uzimati uz depozit od 200 din. Kada posetilac vrati čašu, vraća se i depozit.

Нема коментара: