четвртак, 25. мај 2017.

Svetski eksperti otkrivaju vina u Srbiji


Grupa vinskih novinara i eksperata sa razvijenih svetskih tržišta dolazi u Srbiju da bi upoznali naša vina i vinogorja kako bi nas promovisali u svojim zemljama. Konferencija za medije zakazana je za 29. maj.2017. godine 10.30 časova u hotelu Radisson Blu. Svi zainteresovani predstavnici medija su dobrodošli.

Na konferenciji za medije čućemo iz prve ruke utiske nekolicine stranih gostiju a obratiće se i direktorka TOS-a Marija Labović kao i organizatori ovog projekta.

Vinarstvo u Srbiji je trenutno jedna od privrednih grana sa najuspešnijim razvojem. S druge strane, globalno su vina iz Srbije jako malo poznata a svet je željan novih vinskih otkrića.

Prepoznavši tu šansu, organizacija Wine Jam iz Beograda, u saradnji sa holandskim vinskim novinarom i publicistom Paul Balke-om, organizuje od 25.-29. maja 2017. vinsku turu kroz Srbiju za osam uglednih novinara i stručnjaka iz EU, Rusije, Engleske i SAD.


Cilj je da se preko njihovog doživljaja i uticaja promovišu naši vinski potencijali ali i Srbija kao destinacija za vinski turizam. Ovakve aktivnosti nam u perspektivi otvaraju veće mogućnosti za izvoz naših vina kao i dobar publicitet u svetu.

Ovom prilikom gosti se upoznaju sa nekoliko najvažnijih vinogorja Srbije. Prvog dana u Beogradu se predstavljaju negotinska vina. Potom, na putovanju kroz Frušku Goru, Šumadiju i Župu, gosti će doživeti sve raznovrsnosti i pontencijale naših vina i vinogorja.

Pored toga što će svoje utiske publikovati u vinskim medijima koji imaju veliki uticaj u njihovim sredinama, posebno je dragoceno što će naši vinari od ovih iskusnih stručnjaka čuti direktne komentare i savete, ali i povezati se kako bi pokušali da naša vina plasiraju na razvijena tržišta.

Ovaj projekat su značajno pomogli Turistička organizacija Srbije kao i hotel Radisson Blu i agencija Terra Travel.

Нема коментара: