четвртак, 2. април 2015.

Night of Limited editions



Ovo je istinita priča o ljubavi strastvenog Balkana, o veri i želji koja i danas živi, o nadi koja pomera sve granice, o sreći koju prenose prelepe kćeri, a tastovi je punih srca životima ispisuju i delima bezrezervno prepričavaju. Sve je počelo u drevnoj Dalmaciji, gde je porodica generacijama stvarala vino. Tako je i deka Ilija iz Raštevića sa porodicom, kao i ostali dobri ljudi tog kraja, kreirao ukus za svoju dušu i uživanje svojih najiskrenijih prijatelja. U veselju i sreći imao je kuću punu dece. Među njima i svoju najstariju kćer, koja je put svoje ljubavi u cvatu lepote i mladosti našla u Vranju. Mestu gde sunce prkosi zalasku. Mestu u kome ljubav večno traje, noći hlade uzavrele dane, a dani kroje sunčane sudbine. Tu gde najlepše grožđe sunča svoje arome i čeka pravu priliku da svoje telo ukusa oslika u boci beskrajnih, neprekidnih lepota. I u srcu čoveka sa kojim je iznela dekinu viziju o tradicionalnom dalmatinskom pravljenju vina, a veliku strast prema vinu je prenela na svoje kćeri.

Vinarija Aleksić koja je uspešno spojila ovu dalmatinsko-vranjansku čaroliju, već nas je navikla da je svako njihovo pojavljivanje svojevrsno iznenađenje. Mada ako znate Aleksićke i ostali deo tima morate imati i velika očekivanja.

Predstavljanje vinarije Aleksić u prepunoj Riznici vina u četvrtak, 2. aprila počelo je na vreme. Nije bilo opravdanih i neopravanih kašnjenja. Uz prisutvo dobrog dela mešovite ekipe vinarije i saradnika bilo je i dosta vinskih hroničara. Sve je funkcionisalo kao sat osim mikrofona, a prisutni su uživali svim čulima.


Na večernjem redu bila su Limited izdanja vina ove popularne vinarije. Druženje je otpočelo sa Barbarom i Sevdahom, nastavilo se sa Bonacom Limited, koju je krasila nova, redizajnirana etiketa, sledio je opojni vranac Amanet, kojem je za vrat disao slasni Kardaš Limited.

Vina su odlično klizila uz homemade meze iz vinarije u vidu pršute i kulena uz dodatak oličen u siru i maslinkama. Sjajno sparivanje vina i hrane sa istog teroara! Lično najinteresanije vino bila mi je Bonaca limited (barik).

Нема коментара: