Vinska kuća u Irigu je gastronomsko-enološki hram hedonizma. Od mog poslednjeg boravka nakupila se čitava decenija. Red je da se obnovi gradivo.
Vinska karta dočarava sve bogatstvo stilova vina Vinarije Kovačević, a hrana je pаžljivo sljubljena sa njima. U njima ćete lako prepoznati ovdašnji teroar (rajnski rizling, sovinjon blan, šardonе, rozeto).
Saznaćete o njihovoj filozofiji barikiranja i odležavanja vina (Chardonnay S Edicija, Aurelius S Edicija), o stalnom traganju za novim mirisima i ukusima (Cuvée Piquant), o posebnim vinarskim izazovima koja pružaju penušava i oranž vina, kao i o fruškogorskom aksiomu-bermet.
Pa da vidimo šta je ispod haube, tj u boci uz pripadajućе gangove:
* Rajnski rizling polusuvi 2021 uz grilovani koziji sir,
* Šаrdone suvi 2021 uz potaž od povrća
* Rozeto 2022 roze od merloa i pino noara sa ćurećim pečenjem i povrćem u sosu od brusnica,
* Aurelios 2020, merlo i kaberne sa govedjim odreskom, palentom i sosom od bukovače i vrganja,
* Beli bermet od rajnskog rizliga sa kolačom od sira i bele čokolada.
A, pre svega, uživaće vam sva čula.
Нема коментара:
Постави коментар