понедељак, 25. фебруар 2019.

VII Salon vina u Paraćinu

Salon vina u Paraćinu biće održan 9. marta u hotelu Petrus u Paraćinu. Ovo je sedmi po redu salon vina u ovom gradu i ova manifestacija raste iz godine u godinu te privlači veliki broj ljudi, ljubitelja vina i vinske kulture. 
Tog dana svi posetioci će moći da degustiraju najbolja vina i sireve. Do sada je svoje učešće potvrdilo oko 50 izlagača a očekuje se da će ih tog dana biti više od 60. Biće zastupljeni izlagači iz svih krajeve Srbije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore.

Dan ranije, 8. marta održava se takmičenje tj ocenjivanje vina od autohtonih i novostvorenih sorti grožđa. Na čelu komisije je profesor Vladimir Puškaš iz Novog Sada.

U Turističkoj organizaciji Paraćina su uvereni da je ova manifestacija jedna od najznačajnijih u gradu upravo zbog velikog broja ljudi koji tog dana poseti Paraćin, ali prvenstveno jer daje pozitivni impuls razvoju vinogradarstva. Rezultati su već vidljivi, u samom Paraćinu ali i gradovima u okruženju imamo sve više registrovanih vinarija a i površina pod vinogradima.

Нема коментара: