Beogourmet je opet među nama.
Donekle izmenjen. Preskočio je Savu i obreo je u istorijskom jezgru grada. Prethodno
sam ga obišao 24. aprila i 25. aprila kao i 7 novembra 2015. Broj dana je,
sada, sveden na dva. Sala više intimna, kompaktna, idealna za razmenu vinskih
utisaka. Taktiči vredan pohvale potez, privukao je ovom vinskom festivalu i
neku novu publiiku. Ovo novu, uzmite uslovno.
Smestio se u hotel, čijih sam par
akcija imao,a u kojem je Elizabet Tejlor davne 1958. godine napravila žurku za
dvesta zvanica. Hotel sa tradicijom
starom sedam decenija, a ako mu se ime prevede s francuskog postaje „Veličanstveni“.
No vratimo se vinima. Bilo su to
grčka vina (Oenogenesis), iz regiona Belje i Savina, Slovaci sa simpatičnim
autohtonim vinima.
Boje Srbije branila je Vinarija Milovanović iz Lazarevca. Za
one ekstravagantne, trendi, bio je tu i španski plavi šardone.
Najviše je bio Italijana (najjači
utisak ostavili su Poggio le Volpi, Azienda agricola i Draga-Draga winery),
Portugalci (Quinta da Boeira) su imali restriktivan opus (u odnosu na prethodno
izdanje), Argentinci (Bodega La Rural) su kleli carinu koja im je prisvojila
eksponate.
Pojavila se nova robna marka
šampanjaca (Alexandre Bonnet Champagne), a izostali momci iz Alzasa.
Dobar je
bio izbor sireva.
Нема коментара:
Постави коментар