Ovaj post ne odnosi se direktno na vino, mada je bila prisutna jedna vinarija i jedan sladoled od vina. Ali vino nije egoista, ono voli da se druži pogotovu s dobrom hranom. Otud i ovaj mali traktat.
Da li ste probali sladoled od tamjanike ili ajvara?
Vegetarijanski ćevap?
Med s nanom i džumbirom? Organski kakao napitak koju nisu
upropastili Holanđani?
Volite li francuske sireve?
Šta bi pre: zdrave španske
čokolade Torras s mentom, šumskim voćem, cimetom, pivo Južni vepar ili vina MC?
Indijske zalogaje, tartufe, nadeve i prelive od aronije ili
kulen?
"Kuhinje sveta" je novi festival nacionalnih
kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica.
Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane.Na jednom
mestu možete videti međunarodne kompanije, ambasade, proizvođače posuđa
vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane,
njihova nacionalna jela, proizvode, namirnice i brendove.
U okviru festivala ugnezdila se i radionica indonežanske
hrane u organizaciji Ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koja će s
ponosom predstaviti šefa kuhinje restorana "Indo food" (indonežanski
restoran u Beogradu). Agus će u subotu demonstrirati kako se spremaju dva
popularna i tradicionalna jela iz Indonezije - "bala bala" i
"dadar gulung".
Na kraju podatak koji može da zastraši. Ugostitelji,
poslastičari i kuvari se iz Hrvatske sele u druge zemlje EU. Njihovo mesto
popunjavaju naši ljudi. A ko će nas onda gostiti?
Govorka se, a ja znam da oni to dobro rade, da će nas
hraniti i pojiti Sirijci.
Нема коментара:
Постави коментар