Volite sladoled, volite vino, pa
šta da se radi?
Odnedavno, i kod nas je
moguće probati sladoled od vina. Preduzimljive sestre Aleksić iz Vinarije
Aleksić u saradnji sa jednom beogradskom Poslastičarnicom (baš tog naziva!) vinskoj
i publici željnoj ledenih poslastica ponudile su sladoled od vina!
Korist je višestruka; unećete u
organizam dovoljnu količinu vitamina, proteina, rashladićete se i hidriraćete čitav organizam, a dodatak vina pobrinuće se
za vaše dobro raspoloženje.A, onim nevernim Tomama, koji kažu, kasno, ode leto! odgovaram pitanjem. "Zar niste probali sladoled i u jesen i u zimu? Ako niste, onda je glupo da vam pričam šta ste propustili! Vi ste nepopravljiv slučaj!"
Dosta puta smo govorili o
slaganju hrane i vina, a evo jednog sasvim novog pogleda na tu simbiozu. Imate
vašu omiljnu ledenu poslasticu, a uz to u kornetu i vaše omiljeno vino,
sjedinjeni do savršenstvu i ljubavi.
U svetu ljubitelji vina i
sladoleda su imali prilike da probaju sladolede sa merlom, kaberneom,
zinfandelom, portom, šardoneom i rizlingom. Vinarija Aleksić najavila je
sladolede sa svojim poznatim vinima: Barbara, Žuti cvet, Arno i Bonaca. Bio sam
u prilici da probam sladoled sa dva muskatna vina, u pitanju su bili Žuti cvet
i Barbara. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Moram da priznam da je osećaj u početku čudan, a
potom sjajan i euforičan, kada prepoznate drage arome na sasvim neočekivanom mestu. U
sladoledu! Dodao sam samo čokoladu. Tek da budu zastupljeni i jing i jang!
Vino ili sladoled?
Od sada to
nije dilema!
Oba!
Dva u jednom!
Živeli ili da kažem u slast!
Нема коментара:
Постави коментар