недеља, 4. јун 2017.

Prvi "Salon vina Vojvodine" u Starom mlinu



 
 

Prvi dvodnevni  "Salon vina Vojvodine" održan je u Beogradu, u hotelu "Radison blu old mil"2. i 3. juna 2017. Ova nova vinska manifestacija, koja teži da preraste u lepu tradiciju, nastala je u saradnji Udruženja vinara Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine, a u sklopu manifestacije "Dani Vojvodine" u Beogradu.

 
 
 
 
 

Četrnaest vinarija iz Vojvodine (Kovačević, Fruškogorski vinogradi, Erdevik, Belo Brdo, Šijački, Šišato, Deutić, Mačkov podrum, Vinum, Kiš...) predstavilo je svoje vinske ešalone. Vaš izveštač mora primetiti da se radi o impresivnoj teškoj artiljeriji. U Vojvodini, prema rejonizaciji vinogradarskih geografskih područja, postoji čak 15 vinogorja, a najveće je Fruškogorsko. 

 
 
 
 
 
 



Svako vinogorje ima neku specifičnost u smislu lokacije, položaja, mikro-klimatskih faktora i zemljišta koje bitno utiče na raznovrsnot i bogatstvo ukusa  vina. Ispostavilo se, gledajući okupljene vinarije, da je ovo jedna od, po kvalitetu, impresivnijih i respektabilnijih vinskih fešti. 

 
 
 
 

Koji je podrazumevala i druženje i zabavu sa nekim dragim ljudima s obe strane stolova. Kada vidite kakva samo dobra vina dolaze sa Fruške gore, shvatite da se vozite u formuli bez kočnice. I što je najlepše baš vas briga zbog tog. Ne pada vam na pamet da stanete, niti usporite. Eto šta znači cool a natenane!

 

Ženski tamburaški orkesta „La banda“, osnovan novembra 2013. godine, bio je glavni krivac što je pažnja s odličnih vina skrenuta na glas i stas muzičarki. Nenametljivo, a opet ne možete da im se ne prepustite i zaplešete. Probrani repertoar, miks različitih žanrova poput džeza, svinga, zabavne i filmske muzike i novo čitanje tamburice. Pored Julijane Jovanović, koja svira bas prim jedan, u sastavu su Milana Milanković i Jelena Desančić na primu, Branka Biberdžić na kontri, Ana Matković na basu, Neda Radman na bas primu dva i pevačica Una Vugdragović. 

 

Iako dolaze iz različitih krajeva, sedište im je u Novom Sadu. Bravo! Tamburaški novi talas! Zvezde su rođene — La banda“, prvi i za sada jedini ženski tamburaški orkestar. Sjajna obrada letnjih hitova, poput onih retro, Beti Đorđević. Bravo devojke! I da ne zaboravimo, živeli!

  

Нема коментара: