Iskusite čari berbe grožđa u Sremu, uz prave vinogradarske obroke i naravno tamburaše!
Avantura započinje ukrcavanjem u traktorske prikolice. Zemljanim atarskim putem stiže se do vinograda, potez Ružaš, koji se nalazi na samoj južnoj padini Fruške gore, gde je, između ostalog, zasađena i sorta grožđa Portugizer.
Po dolasku u vinograd, svi dobijaju makaze za berbu i zaštitne rukavice i kratke instrukcije kako se bere grožđe, i - berba može da počne!
Nakon sat vremena pravi se pauzu za pravi vinogradarski doručak!
U predivnom prirodnom ambijentu vinograda, "na prljku" odnosno na
otvorenoj vatri peče se slanina, kobasica i ostaleisremski specijaliteti.
Ko želi, može sam da ispeče sebi doručak, a za onog ko ne želi ljubazno osoblje Mačkovog podruma je tu da pomogne.
Sledi nastavljak berbu, takmičinje u branju i proglašenje pobednike. Nakon toga održaće se domaćinska sremačka gozba uz nezaobilazne tamburaše, baš kao što je Branko Radičević i opevao u svojoj pesmi:
"Ao, berbo, tebe žalim kletu! Ta šta lepše od tebe na svetu?"
Više informacija o prijavljivanju OVDE.
Нема коментара:
Постави коментар