четвртак, 1. фебруар 2024.

Pred nama je Grand Tasting Beograd 2024

 


Grand Tasting se održava u mnogim evropskim gradovima,  te već tradicionalno i u nas, u Beogradu, u hotelu Metropol 24. februara 2024. godine od 15-21 časova. Biće to prilika da se okupe najprestiznije regionalne vinarije i izlože radoznaloj publici ono najbolje iz svoje ponude. Svoja vina ove godine predstaviće 50 odabranih vinarija,  od Slovenije do Severne Makedonije.




Iz regiona nam dolaze vinarije koje uvek bivaju toplo i srdačno primljene od publike poput Marijana Simčiča, Ščureka, Movie, Jakončiča, Edi Simčiča i jos poneko iznenađenje, iz Istre Coronica, De Grassi, Benvenuti i Meneghetti, iz kontinentalne Hrvatske Vlado Krauthaker i Ivo Enjingi sa svojim bogatim portfoliom. 



Biće tu svakakvih poslastica kao što su izborne berbe, predikatna vina iz kasnih i ledenih berbi. Svoje predstavnike šalju i sa Pelješca i Hercegvine, kao i Severne Makedonije i Crne Gore.



I srpske vinarije biće adekvatno predstavljene od veterana, do onih već renomiranih do nekih koji će vas iznenaditi kvalitetom svojih vina i koje ćete ubuduće redovno pratiti. Tako ćete moći da probate vina vinarija  Aleksandrović, Radovanović, Kovačević, Temet, Vino Budimir, Milijan Jelić, Matalj, Cilić, Deurić, Erdevik…

Grand Tasting po prvi put ima prošireni program Grand Tasting PLUS koji će se odvijati u predvorjima glavne sale a gde će se predstaviti zanimljiv sadržaj na temu vina, hrane, arhiva vrhunskih destilata, a sve uz pratnju odabranog muzičkog programa.



Zaseban program su već prepoznatljive i dobro posećene njih ukupno 4, koje podrazumevaju degustaciju prestižnih regionalnih vina, zajedno sa njihovim autorima, kao i diskusiju o utiscima o probanim vinima. Radionice se održavaju u dve sale, traju oko 90 minuta, i delom se preklapaju. Imajte to u vidu, kao i da je za učestvovanje na njima potrebno imati ulaznicu za Grand Tasting 2024.

Broj mesta je ograničen tako pozurite sa prijavama-na email info@grandtasting.rs




SERVISNE INFORMACIJE: 

Ulaznice za ovaj događaj (važe ii za GT Plus) mogu se nabaviti preko mreže tickets.rs. Požurite, jer onih po ceni od 3500 din polako ponestaje. Na sam dan događaja cena ulaznice biće 5000 din. 




Ulaznica vam omogućava da probate sva vina od selekcije TOP 50 regionalnih vinarija koje ovom prilikom donose ono najbolje što imaju uz popriličan broj arhivskih vina, kao i pristup izložbenom salonu GT Plus.







Нема коментара: