Ovo je istinita priča o ljubavi strastvenog Balkana, o veri i želji
koja i danas živi, o nadi koja pomera sve granice, o sreći koju prenose
prelepe kćeri, a tastovi je punih srca životima ispisuju i delima
bezrezervno prepričavaju. Sve je počelo u drevnoj Dalmaciji, gde je
porodica generacijama stvarala vino. Tako je i deka Ilija iz Raštevića
sa porodicom, kao i ostali dobri ljudi tog kraja, kreirao ukus za svoju
dušu i uživanje svojih najiskrenijih prijatelja. U veselju i sreći imao
je kuću punu dece. Među njima i svoju najstariju kćer, koja je put svoje
ljubavi u cvatu lepote i mladosti našla u Vranju. Mestu gde sunce
prkosi zalasku. Mestu u kome ljubav večno traje, noći hlade uzavrele
dane, a dani kroje sunčane sudbine. Tu gde najlepše grožđe sunča svoje
arome i čeka pravu priliku da svoje telo ukusa oslika u boci beskrajnih,
neprekidnih lepota. I u srcu čoveka sa kojim je iznela dekinu viziju o
tradicionalnom dalmatinskom pravljenju vina, a veliku strast prema vinu
je prenela na svoje kćeri.
Vinarija Aleksić koja je
uspešno spojila ovu dalmatinsko-vranjansku čaroliju, već nas je navikla
da je svako njihovo pojavljivanje svojevrsno iznenađenje. Mada ako znate
Aleksićke i ostali deo tima morate imati i velika očekivanja.
Predstavljanje
vinarije Aleksić u prepunoj Riznici vina u četvrtak, 2. aprila počelo
je na vreme. Nije bilo opravdanih i neopravanih kašnjenja. Uz prisutvo
dobrog dela mešovite ekipe vinarije i saradnika bilo je i dosta vinskih
hroničara. Sve je funkcionisalo kao sat osim mikrofona, a prisutni su
uživali svim čulima.
Na
večernjem redu bila su Limited izdanja vina ove popularne vinarije.
Druženje je otpočelo sa Barbarom i Sevdahom, nastavilo se sa Bonacom
Limited, koju je krasila nova, redizajnirana etiketa, sledio je opojni
vranac Amanet, kojem je za vrat disao slasni Kardaš Limited.
Vina
su odlično klizila uz homemade meze iz vinarije u vidu pršute i kulena
uz dodatak oličen u siru i maslinkama. Sjajno sparivanje vina i hrane sa
istog teroara! Lično najinteresanije vino bila mi je Bonaca limited
(barik).
Нема коментара:
Постави коментар