Ovog vikenda (petak i subotu, 10.
i 11. marta) u beogradskom hotelu Mažestik održan je peti
po redu vinarski i gastronomski skup Beogourmet. Manifestacija je bila otvorena, oba dana, od 15 do 20 časova.
Namenjena
je, prevashodno, proizvođačima, stručnjacima, trgovcima, ugostiteljima, ali je okupila i sve zainteresovane
ljubitelje dobrih vina i hrane.
Prisutni
su mogli da probaju prave šampanjce,
veliki izbor vina iz Italije, Francuske, Bugarske, Hrvatske i
Srbije, da probaju paški sir iz Sirane Gligora,
maslinovo ulje i tartufe, nekoliko vrste testenina, različite ljute soseve, jednom rečju sve ono što može
da se upari sa vinom. Celu manifestaciju organizovala je “Kuća vina”.
Nastupile su tako između ostalih: francuska
vinarija Vignerons de Bel Air, bugarska Villa Yustina, istarska Coslovich,
sicilijanska Mandrarossa,
Fattoria le Pupille, puljanska Pileum, Colmello di Grotta, proseko nam je došao iz vinarije Corbanera, penušavci u bojama iz
Rogantea.
Na kraju smo se zasladili
amaroneom i likerom od maline.
Нема коментара:
Постави коментар