понедељак, 25. новембар 2019.

Made in Italy u Majesticu




Made in Italy je jedno od mnogobrojnih dešavanja koja  se tradicionalno organizuju u okviru „Nedelje italijanske kuhinje u svetu“.  Uprkos snažnom vetru koji je za vikend spopap srpsku prestonicu, baš kada se kitila novogodišnjim ruhom, neustrašivi radoznalci  nisu oklevali da svim čulima zakorače na Apeninsko poluostrvo i da prošvrljaju gastro-enološkom ponudom italijanskih regiona. 


 
 
 
 
Zainteresovani su Mažestiku mogli da probaju italijanska vina od Toskane do Sicilije (jedan štand je ponudio i zanimljiv miks vina sa sokom od manga!), sireve i čipseve od sira sa raznoraznim dodacima (računajući i čuvenu i orginalnu mocarelu, parmeđano i maraskone za kolače), različite grickalice, suvomesnate poput pršuta  (Salamificio Pavarotti)  ali i grilovana goveđe rebaraca (koje su se složila sjajno uz kjanti, barolo, barbera i nero diavolo crvenim vinima),  da uživajui u sicilijanskim aranćinima (više vrsta), nastalim pod arapskim uticajem, a koji najviše podsećaju na naše slane knedle. Predstavljene su i razne vrste testenina, ekstra devičanska maslinova ullja, namazi i sosevi do onih sa tartufima.  



 

Oni koji više preferiraju slatko, mogli su da se zaslade čokoladnim poslasticama ili sa čuvenom  napolitanskom pastieriom Suave (sa ovčijim rikota sirom i cvetom pomorandže), ali i da probaju lešnike koji ulaze u sastav  čuvenih Rafaelo kuglica.  I da popiju pravu italijansku Belardo kafu. 

 

A ako je neko i hteo nešto više, tu je bila i turistička ponuda Kampanje. 

Нема коментара: