четвртак, 5. новембар 2015.

AWC Vienna 2015. godine--Vinarija “Aleksić” - najbolja vinarija u Srbiji!




Vinarija „Aleksić“ iz Vranja, prva i jedina ženska vinarija na Balkanu, dobitnik je Trofeja za najbolju nacionalnu vinariju, na AWC Vienna 2015. – najvećem svetskom vinskom takmičenju!  

Na ovom prestižnom takmičenju, strogo definisanim pravilima „slepog“ degustiranja i ocenjivanja od strane internacionalnih enologa, somelijera, gastronoma i vinskih novinara, testirano je  11.611 vina u vlasništvu više od 1.700 proizvođača iz 40 zemalja sveta.  

U takvoj konkurenciji vinarija „Aleksić“ osvojila je, sem Trofeja koji je krunisao uspeh u Beču, čak sedam medalja, od čega dva zlata za „limited“ serije Bonaca 2013 (šardone 100%, barik)  i Kardaš 2011 (kaberne sovinjon 100%), kao i pet srebrnih medalja čime je ova vinarija zaslužila titulu najbolje vinarije u Srbiji.

Prema rečima Dragane Janjić, suvlasnice vinarije “Aleksić”,  AWC takmičenje događa se u vreme kada vinarija „Aleksić“ plasira novu berbu na tržište i zato su u Beč poslali gotovo kompletan portfolio. Izostao je vranac Amanet, koji je već dobitnik srebra na Dekanteru, čime je potvrdio kvalitet. Poseban izazov su im bila bela i rose vina iz 2014. zbog nepogodnih vremenskih prilika te godine, međutim, i ova vina dobitnci su srebrnih medalja.

-“Ponosni smo na postignuti uspeh, jer ga zbog veoma jake konkurencije nismo očekivali. Nagrada je znak da smo na dobro putu, da se naša energija, trud i znanje koje ulažemo isplatilo. Sa druge strane je podstrek da budemo još bolje. Generalno, smatram da naše vreme tek dolazi”. – zaključila je Dragana Janjić iz vinarije “Aleksić”.

 

                                                            Antrfile: Nagrađena vina
 
Bonaca Limited (2013) – zlato
Kardaš Limited (2011) –zlato
Kardaš (2012) – srebro
Bonaca (2013)  – srebro
Barbara (2014) – srebro
Sevdah (2014) – srebro
Nostalgija (2012) – srebro


Čestitamo!

Нема коментара: