ICE (Italijanska agencija za spoljnu trgovinu) je Belgrado Workshop
i B2B sastanke sa italijanskim proizvođačima hrane i pića, održao 27. februara 2018. godine, od 11 do 17
časova, u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency Beograd.
ICE je Italijanska agencija za spoljnu tgovunu, vladina ustanova
koja se bavi popularizacijom, internacionalizacijom italijanskih prehrambenih
firmu, u okviru strategije Ministarstva ekonomskog razvoja Italije.
Beogradskoj publici predstavile
su se italijanski proizvođači prehrambenog sektora iz pet regija sa juga
Italije - Abruca, Kalabrije, Kampanije,
Pulje i Sicilije. Bilo je tu svačega za radoznale poglede i nepca, od sireva
Zappala, Latterie Siciliane s
limunom, biberom, paprikama, maslinama, artičokama, od mleka kravljeg, ovčijeg,
kozijeg, sa šafranom, raznorazne testenine, grickalice, čokoladni namazi i
ostale poslastice, sicilijanski sladoled, vina...
Evo i spiska izlagača:
- Brunia, proizvođač sira s Sicilije,
- Zappala, mleko i mlečni proizvodi s Sicilije,
- Olio Dante, maslinovo ulje se u ovoj uljari porodica Kosta proizvodi od 1849,
- Guido D’Amico, maslinovo ulje,
- Sant’Ilario, maslonovo ulje od 1982,
- Vietri, proizvođač suve testenine s tradicijom od 1850 u vlasništvu porodice Vjetri,
- Riscossa, proizvođač organske testenine, paradajz i pesto sosova, maslinovog ulja, njoka, balzamiko sirćeta, keksa, pirinča, brašna za pice,
- Terzini, vina iz Abruca,
- Collefresio, vina iz Abruca,
- Talamoni, vino iz Abruca,
- Romano, porodična vinarija Romanovih osnovana sredinom 80-tih
- Francesco Malena, vina iz Kalabrije,
- La Valentina, vinarija iz Peskare koja je s radom započela 1990,
- Le Vigne di Sanmmarco, porodična vinarija sa 180 hektara pod vinovom lozom, u srcu italijanske štikle, pokraj mestašceta Čelino San Marko. Naglasak je na aautohtonim sortoma (80 %) pre svega primitivu, negroamaru i crnoj malvaziji,
- Cantine Mucci, vina iz Abruca od 1895 godina pet generacija prenosi vinarsku strast s kolena na koleno. Proizvode trebjano, pekorino, fakanginu, monrepulčiano, kaberbe sovinjon, sanđoveze, merlo, montepučano ćerasulo i penušavo vino (Mucci spumante) od mešavine pekorina i fakangina, kao i maslinovo ulje,
- Freudo Antico, vinarija koja vina proizvodi od 2004, pre svega pekorino, kao i maslinova ulja,
- Limonio, vina, likeri i maslonovo ulje,
- Cavalieres, pržionica kafe,
- Torrefazione trafuri, kafa,
- Delixia, proizovdi prehrambreni kram nalik na Nutelu,
- Dolfin, slatkiši uključujići i sladolede, čokoladna, jaja,
- Mancuso, sladoledi sa Sicilije,
- Silarus, praktično sve za jelo i piće,
- Dais, kolači, pre wsvega panetone, kroasani....
Ovaj primamljivi slup okončan je
zvaničnom večerom upriličenom u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency Beograd
sa početkom u 19:30 časova. Bila je to sjajna prilika da se razmene utisci uz
prekrasne italijanske zallogaje i gutljaje.
Нема коментара:
Постави коментар