U organizaciji Vinodeljstva (Vesna Milićević, modelator i
autor i Mirko Rnjak) na hostelu na vodu Boatel Charlie 16. decembra, u nedelju
okićenu snegom od 17 časova održana je interaktivna degustaciona radionica
„Osvestite čula osetite sebe” koja je obuhvatala uparivanja tri odabrana crvena
vina i deserta napravljenih posebno za ova vina:
- PSKURA 2016 VINARIJE ART WINE– KUVE — MERLO, KABERNE SOVINJON, KABERNE FRAN I OTELO je vino tamno rubin boje, aroma crvenog jagodičastog voća, maline i borovnice. Meko, sočno sa svilenkastim taninima i vanilom u završnici došao je u idealnoj konbinaciji sa trokolornim kremastim kolačom ukrašenim malinama i boravnicama.
- VINIS 2013 MERLO I KABERNE SOVINJON je suvo crveno vino začinsko – voćnim aroma kojima dominiraju tonovi kupina i borovnice. Dodeljen mi je kolač kupaste forme, senf patinirano zlatne boje, sa belgijskom čokoladom, maskarpone sirom i bademom, a na njegovom vrhu našla se raspolovljena borovnica. Ovo vino se pozlatilo u Pekingu, a veliko zlato je ponelo 2015.
- MAGAZA MERLO je crveno vino sa aromama višanja, šljiva i karamela, svilenkasto do lepljivosti. Godinu dana provelo je u drvenim buradima, a pola u boci. Puno i ekstraktno dobilo je ljubičasti kolač sa pozlaćenim zrnima borovnice, šumskom voćem, crnom čokoladom i medom. Ukrašen je italijanskom zastavicom u čast trijumfa u Bergamu.
Radionica na kojoj smo slagali kolače i vino, brod na kojem
smo bili, snežni ambijent, reka koja je tekla, kamin u kojem su drva pucketala
i mačka koja je zadovoljno prela na mom kaputu probudili su mi asocijaciju na
grad u kojem sam bio jednog decembra koji se probudio kao januar.
Нема коментара:
Постави коментар