понедељак, 17. децембар 2018.

Vinodeljstvo: Uparivanje kolača i crvenih vina




U organizaciji Vinodeljstva (Vesna Milićević, modelator i autor i Mirko Rnjak) na hostelu na vodu Boatel Charlie 16. decembra, u nedelju okićenu snegom od 17 časova održana je interaktivna degustaciona radionica „Osvestite čula osetite sebe” koja je obuhvatala uparivanja tri odabrana crvena vina i deserta napravljenih posebno za ova vina:

  1. PSKURA 2016 VINARIJE ART WINE– KUVE — MERLO, KABERNE SOVINJON, KABERNE FRAN I OTELO je vino tamno rubin boje, aroma crvenog jagodičastog voća, maline i borovnice. Meko, sočno sa svilenkastim taninima i vanilom u završnici došao je u idealnoj konbinaciji sa trokolornim kremastim kolačom ukrašenim malinama i boravnicama.
  2. VINIS 2013 MERLO I KABERNE SOVINJON je suvo crveno vino začinsko – voćnim aroma kojima dominiraju tonovi kupina i borovnice. Dodeljen mi je kolač kupaste forme, senf patinirano zlatne boje, sa belgijskom čokoladom, maskarpone sirom i bademom, a na njegovom vrhu našla se raspolovljena borovnica. Ovo vino se pozlatilo u Pekingu, a veliko zlato je ponelo 2015.
  3. MAGAZA MERLO je crveno vino sa aromama višanja, šljiva i karamela, svilenkasto do lepljivosti. Godinu dana provelo je u drvenim buradima, a pola u boci. Puno i ekstraktno dobilo je ljubičasti kolač sa pozlaćenim zrnima borovnice, šumskom voćem, crnom čokoladom i medom. Ukrašen je italijanskom zastavicom u čast trijumfa u Bergamu.
 


Radionica na kojoj smo slagali kolače i vino, brod na kojem smo bili, snežni ambijent, reka koja je tekla, kamin u kojem su drva pucketala i mačka koja je zadovoljno prela na mom kaputu probudili su mi asocijaciju na grad u kojem sam bio jednog decembra koji se probudio kao januar.

 

Нема коментара: