четвртак, 23. јул 2015.

Vinarija Jović - Knjaževаc



Vinarija Jović je porodični podrum sa tradicijom više generacija poznatih vinogradara i podrumara. Grožđe prerađujemo iz sopstvenih vinograda koji se nalaze na sunčanim brežuljcima u selu Potrkanje udaljenog 5 km od Knjaževca.


Zemljište na nadmorskoj visini od 250 do 300 m i klimatski uslovi, kao i uticaj planina Tupižnice i Stare planine, koje okružuju knjaževačko - džervinsko vinogorje, obezbeđuju odlične uslove za gajenje i belih i crnih sorti grožđa.


Na ukupnoj površini od 15 ha pažljivo negujemo sorte grožđa: vranac, cabernet sauvignon, muskat hamburg, chardonnay, rajnski rizling i sauvignon blanc. Primenjujemo tradicionalni način proizvodnje u savremenom i tehnološki dobro opremljenom podrumu. Trenutni kapacitet podruma je 100.000 lit, a u planu je izgradnja novog podruma za barik burad i prostorije za smeštaj dodatnih 50.000 lit. vina.



Karakteristike prethodnih berbi očuvane su u sopstvenoj arhivi oformljenoj 1987 godine u starom porodičnom podrumu. Kvalitet vina potvrđuju najviša priznanja, zlatne i srebrne medalje sa međunarodnih sajmova i festivala vina. Ponosni smo na naše proizvode, vina: Vranac potrkanjski, Rajnski Rizling, Rose Dionizije, Chardonnay i specijalno voćno vino Višnjica.

Нема коментара: